Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کانون صنایع غذایی کشور گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کنونی کشور، بخش کشاورزی و صنایع غذایی نیازمند حمایت به‌منظور کاهش هزینه‌های تمام شده تولید و بازار رسانی محصولات کشاورزی است.

به گزارش برنا  «محمدرضا مرتضوی» امروز (سه‌شنبه) در نشستی با حضور مسوولان اتاق بازرگانی تهران و نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی، افزود: انتظار می‌رود برای مدیریت بازار مصرف، کاهش هزینه‌های تولید و بازاررسانی محصولات کشاورزی برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود، به‌طور مثال در طالقان هر کیلو سیب درختی کمتر از ۱۵ هزار تومان از تولیدکنندگان خریداری می‌شود اما با نرخ ۴۰ هزار تومان به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس کانون صنایع غذایی کشور اظهار داشت: خرید تضمینی کالاهای کشاورزی توسط شرکت‌های دولتی باید جای خودش را به خرید قراردادی توسط واحدهای صنعتی و تولیدی بدهد و ارتباطی بین واحدهای تولیدی، بانک و کشاورزان ایجاد تا این شرایط ساماندهی شود.

به گفته وی، واحدهای تولیدی برای اینکه محصول زراعی یک سال را در بازه زمانی ۲ تا سه‌ماهه خریداری کنند، نیازمند سرمایه‌ در گردش و افزایش نقدینگی هستند که به نظر می‌رسد باید مورد حمایت قرار بگیرند.

مرتضوی با بیان اینکه باید نوسان قیمت‌های جهانی و تاثیر آن بر قیمت محصولات تولیدی واحدهای صنایع تبدیلی مورد توجه قرار گیرد، گفت: واحدهای تولیدی برای واردات میلیون‌ها تن غلات، به‌طور دائم با مشکل نوسان نرخ روبه‌رو هستند، بنابراین باید مکانیزمی ایجاد شود تا نوسان قیمت‌های جهانی در قیمت تمام شده کالاهای تولیدی تاثیر چندانی نداشته باشد.

وی بیان‌داشت: در خرید کالاهای اساسی با حضور نمایندگان دولت نبوغی برای خرید مناسب کالاها دیده نشده است، بنابراین با توجه به محدودیت منابع ارزی نیاز است از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود.

جلوگیزی از فساد در سیستم حواله‌ای سبوس نیازمند دخالت وزیر جهاد کشاورزی است

رییس کانون صنایع غذایی کشور گفت: صنعت آرد و نان کشور نیازمند توجه بیشتر از سوی دولت است، زیرا با توجه به مشکلات پیش آمده با بحران جدی روبه‌رو هستند.

وی درباره قیمت سبوس، تصریح‌کرد: سیستم حواله‌ای سبوس فاسد ایجاد کرده و شاهدیم این حواله‌ها در کارخانجات آرد مرتب خرید و فروش می‌شوند و به سفره مردم نمی‌رسد، این درحالی است که دامداران با کارخانجات آرد توافق کردند و قیمت سبوس در نرخ شیر خام لحاظ شد.

مرتضوی پیشنهاد داد که هزینه‌های آسیابانی از محل فروش سبوس تامین شود و افزود: وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده که این کار عملی نیست و زیان کارخانجات آرد را پرداخت می کند، این درحالی است که کارخانجات آرد برای صدور حواله‌های گندم نیازمند پول هستند و اینگونه نیست که ۲ تا سه ماه بگذرد تا پولی پرداخت شود. 

وی با بیان اینکه بدهی کارخانجات آرد سنگین شده است، ادامه‌داد: اکنون کارخانجات آرد از پس پرداخت هزینه‌های تولید و بدهی بانکی بر نمی‌آیند.

این مقام صنفی اظهار داشت: بخش خصوصی با سوابقی که دارد می‌تواند کمک خوبی برای وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محصولات کشاورزی صنایع غذایی کشاورزی نقدینگی واردات دولت بخش خصوصی جهاد کشاورزی صنعت مشکلات خرید و فروش شیر پول وزارت جهاد کشاورزی بخش کشاورزی شرایط اقتصادی صنایع غذایی کاهش هزینه محصولات کشاورزی کارخانجات آرد صنایع غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۴۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف

امین نوربخش کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بر اساس شاخص‌های موجود امنیت انرژی مربوط به کشورهای مصرف کننده است، گفت: کشورهایی نظیر ایران و کشورهایی که بیشتر صادر کننده هستند باید ابتدا تغییراتی در شاخص‌ها ایجاد کنند و سپس به عنوان امنیت انرژی از آن یاد نمی‌شود و بیشتر ابعاد صادراتی آن و تنوع مقاصد صادراتی مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: ما هم در تولید و هم مصرف دچار مشکل هستیم، زیرا تولیدمان در مقایسه با ذخایری موجود بسیار کم است و اگر این روند ادامه دار باشد اتمام ذخایر گازی و نفتی ما تقریباً ۸ دهه طول می کشدو آخرین کشوری هستیم که ذخایر آن به اتمام می‌رسد.

نوربخش ادامه داد: ما اگر این نسبت را افزایش ندهیم باعث می‌شود که پس از چند دهه ایران و چند کشور دیگر نفت و گاز دارند و سایر کشورها نفت و گازشان به اتمام رسیده است در این شرایط سایر کشورها روندی را طی نمی‌کنند که برای تأمین انرژی خود به یک یا دو کشور وابسته شوند.

به گفته این کارشناس انرژی، روندی که برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی آغاز شده به این دلیل است که قدرت‌های بزرگ دسترسی چندانی به انرژی ندارند و هر چقدر ادامه پیدا کند کشورهای بیشتری را همراه خود می‌کند و کشور ما که تقاضا برای سوخت‌های فسیلی وجود دارد اگر تولید را افزایش ندهد در دوره‌ای مجبور به فروش نفت و گاز می‌شوند که مشتری برای آن نیست و قیمت‌ها را به شدت کاهش پیدا می‌کند به همین دلیل در عرضه و تولید باید به فکر افزایش باشیم.

وی با اشاره به اینکه در مصرف نیز چالش‌هایی وجود دارد و شدت مصرف انرژی در کشور ما نسبت به میانگین جهانی بیشتر است، خاطر نشان کرد: برای انجام یک واحد کار مشخص دو برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌شود و فرصت بالقوه ای وجود دارد که با بهینه سازی بتوانیم مصرف انرژی را کاهش دهیم تا ظرفیتی برای صادرات و درآمد ارزی و حتی ایجاد روابط سیاسی از طریق توسعه روابط انرژی در فضای منطقه ایجاد شود.

به گفته نوربخش می‌توان گفت تولید نسبت به ذخایر موجود کم است و باید حجم تولید را افزایش داد و حتی آن را به دو برابر برسانیم و هم به لحاظ مصرف آن را کاهش دهیم.

وی در خاتمه یادآور شد: بهینه سازی راه‌های مختلفی دارد به عنوان مثال تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی، رفع نشتی خطوط لوله و حتی تعویض بخاری و راه کارهای قیمتی؛ قیمت گذاری پلکانی می‌تواند در بهینه سازی مصرف مثمر ثمر واقع شود. اما ابتدا باید برسی کرد که مدام یک از این راهکارها ظرفیت بیشتری دارد به عنوان مثال در بخش خانگی از راهکارهای غیر قیمتی نظیر تعویض بخاری‌ها می‌توان دنبال کرد

کد خبر 6097948 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • جذب سرمایه گذاری برای تکمیل وایجاد واحدهای بخش کشاورزی در زنجان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت